Zelfredzaamheid

‘Zelfredzaamheid 4.0’ is een avontuurlijk traject van Partners In Training en geeft inzicht in de financiële situatie en grip op de financiën. Het voorziet in een verbetering van de levensbehoeften/zelfredzaamheid. Daarnaast wordt er gewerkt aan persoonlijke ontwikkeling, en dat is minstens net zo belangrijk.

Concreet start het traject met een zelfanalyse, een assessment, om te komen tot een gefundeerde keuze voor een plan van aanpak tot zelfredzaam zijn:

  1. Een eigen bedrijf starten of verbeteren
  2. Het vinden van (nieuw of beter) werk
  3. Kiezen van een opleiding voor een (betere) baan

Mensen die momenteel niet beschikken over voldoende inkomsten zijn niet alleen maar ‘nietsnutten’. Mensen die hiermee kampen, hebben vaak te maken met (financiële) stress en druk op hun relatie en/of gezin. Daardoor hebben ze het heel druk, vooral in hun hoofd. Het ‘falen’ heeft zijn weerslag op het zelfbeeld, vertrouwen en moed om door te gaan. Ze zijn puur in de overlevingsmodus aan het opereren, als een “kip zonder kop” dus. Heel druk druk druk bezig, maar totaal uit koers.

‘Zelfredzaamheid 4.0’ voorziet in het geven van richting en zet vooral aan tot toepasbare acties via de drie genoemde keuzemogelijkheden.

Elk keuzedeel bestaat uit meerdere bijeenkomsten van circa drie uur in kleine groepen van vier tot tien deelnemers.

Mocht je meer informatie willen, schroom dan niet om contact met ons op te nemen; een afspraak is zo gemaakt!

Ook via zelfstudie kan dit traject doorlopen worden. Hiervoor stellen wij onze (zelfhulp)boeken beschikbaar, waaronder: ‘Zelfredzaamheid 4.0 – Hoeveel heb je over voor een beter leven?

  • E-boek: € 9,95 (incl. b.t.w) | PDF-formaat via PITboeken.nl
  • E-boek: € 9,95 (incl. b.t.w) | EPUB-formaat via Kobo.com of BOL.com (<- binnenkort)
  • Paperback: € 19,50 (incl. b.t.w) | Boek-formaat via 24PRINT